Fru Blå höll med mej...

om att drönarutskärning inte var nåt för oss. För idag var det ju dags igen att skära bort ena halvan av drönarramen. Men sen blir det inget mer med det!
Fru Blå och hennes kumpaner hade nämligen bestämt att där skulle minsann inte läggas några ägg i den nyutbyggda delen som jag skar bort senast. Näpp, där ska vi göra honung istället!
Så nu tog jag bort hela ramen, för i ena halvan fanns ju fortfarande drönarceller med yngel i. Nu hamnade den i frysen så får jag ta mod till mej senare att leta varroa-kvalster i den. 
Men halvan som var honung i hamnade i skafferiet :)    Mumsigt men extremt kladdigt godis att smaska på när man blir sugen.
Det känns som det är lugnt och harmoniskt i båda mina samhällen här hemma nu. De jobbar hårt med att dra hem massa pollen och nektar. Båda fruarna lägger ägg, och det är mycket bin i kuporna.
Funderar på när man eventuellt ska spärra ner fru Blå på nedervåningen? Kanske när det blir dags att slunga lite så det blir lite tomma ramar... Får läsa på lite tror jag.
De har iallaf samlat in rätt mycket honung, men det ligger ganska mycket tillsammans med pollen och yngel. Sen är det bara ett par ramar som är ordentligt täckta. Bara den nedre av skattlådorna över spärrgallret har de fyllt en del honung i, men där är inget som är täckt och de har inte byggt ut alla heller.
Den vita damens harem sliter däremot hårt med att bygga ut skattlådan de fick. Där är mer än hälften utbyggt, men det är inte direkt någon honung i dom. Fast de har gott om honung i den nedre lådan ihop med ägg och yngel.

Kommentarer
Postat av: Irene

Jag klippte gräset idag, och även precis bredvid kupan. Jag tänkte att de kanske inte gillar det, så att jag kanse får några stick, men det får jag väl ta i så fall. Spännande, men dom brydde sig inte, eller så var de inte hemma. De kanske jobbade, väluppfostrade som de är och supersnälla.

2011-07-09 @ 22:21:40
URL: http://www.indecernos.se
Postat av: Carina

Ja, de är jättesnälla :) Men de hade nog fullt upp med jobbet oxå, för jag har inte beviljat dom nån semester ;)

2011-07-10 @ 16:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0